0


- 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο το ρωσικό σκάφος περιπολίας Smetlivy άνοιξε πυρ για να αποφύγει να συγκρουστεί με τουρκικό σκάφος!
- Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως επιχείρησησαν να επικοινωνήσουν με τους Τούρκους μέσω ασυρμάτου αλλά δεν πήραν απάντηση - Δεν υπήρξε αντίδραση ούτε μετά τη ρίψη φωτοβολίδων
- Όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε στα 600 μέτρα, το πλήρωμα του Smetlivy έριξε προειδοποιητικά πυρά
- Κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα

Ακόμη ένα επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία σημειώθηκε την Κυριακή (13.12.2015) και μάλιστα στο βόρειο Αιγαίο, μόλις 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας, Smetlivy, αναγκάστηκε να κάνει χρήση πυρών προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο, αναφέρει το Sputnik. Το πρωί της Κυριακής, το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου εντόπισε τουρκικό σκάφος να πλέει σε απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Οι Ρώσοι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα του τουρκικού σκάφος μέσω ασυρμάτου αλλά δεν πήραν απάντηση. Ακολούθησε η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε σε απόσταση 600 μέτρων, το πλήρωμα του Smetlivy αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά πυρά!

"Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας Smetlivy απέτρεψε σύγκρουση με τουρκικό σκάφος 22 χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί της Λήμνου, στο βόρειο Αιγαίο", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Για το περιστατικό, κλήθηκε για εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας.

Δημοσίευση σχολίου