0
Αν η λεμονιά σας δεν σταματά να παράγει λεμόνια, τι καλύτερο από το να εκμεταλλευτείτε το χυμό τους και να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα.
Επειδή όμως ο καθένας έχει στη διάθεσή του διαφορετικές ποσότητες λεμονιών θα σας δώσουμε την αναλογία των υλικών ώστε να μπορείτε να την προσαρμόζετε ανάλογα:
Για κάθε ποτήρι χυμού λεμονιού χρειάζεστε ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι ζάχαρη (η λεμονάδα που θα φτιάξετε είναι σιρόπι που θα το αραιώνετε στο ποτήρι πριν το σερβίρετε)
-Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι.
-Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
-Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζετε αμέσως σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Η λεμονάδα διατηρείται στην κατάψυξη και πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μόλις ξεπαγώσει. Επομένως, αγοράστε το κατάλληλο μέγεθος μπουκαλιών.
livingreen

Δημοσίευση σχολίου