0
Φτιάξτε αυτό το γλυκό για την οικογένεια και τους φίλους σας, και κερδίστε τις εντυπώσεις.
Υλικά για 6 μερίδες
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. ταχίνι
4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουτ. της σούπας λικέρ πορτοκάλι (grand marnier)
120 γρ. χαλβά με κακάο, τριμμένος με τα δάχτυλα

Εκτέλεση
Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια μέσα σε ένα κατσαρολάκι, και τη βάζετε να λιώσει σε μπεν-μαρί.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, και τους ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα, μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
Προσθέτετε στη σοκολάτα το ταχίνι, και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
Προσθέτετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, έως ότου ενσωματωθεί στο μίγμα.
Μοιράζετε τη μους σε μπολ, πασπαλίζετε με το τρίμμα του χαλβά και αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 3 ώρες, τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.
myworld-gr

Δημοσίευση σχολίου