0
* καλαμαράκια: 500 γρ.
* γαρίδες: 600 γρ.
* χταπόδι: 1 μέτριο ή 2 μικρά (500 γρ.)
* κρεμμύδια ξερά: 3 μέτρια
* ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
* ούζο: 5 κουταλιές της σούπας
* ντοματοχυμός: 3 κουταλιές της σούπας
* σκόρδο: 2 σκελίδες, λιωμένες
* μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
* αλάτι: λίγο
* πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
* πράσινες ελιές: 4-5 ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

1.Πλένετε καλά τα καλαμάρια και τα χταπόδια. Βάζετε σε κατσαρόλα τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα χταπόδια και τα βράζετε μέσα σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το ζωμό που έβγαλαν στο βράσιμο.
2.Ζεματάτε τις γαρίδες για 2’ και τις ξεφλουδίζετε. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα ζεματάτε με νερό ελαφρά και στη συνέχεια τα αχνίζετε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λάδι.
3.Προσθέτετε στην κατσαρόλα το χταπόδι και τα καλαμάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια και ροδέλες αντίστοιχα. Ανακατεύετε μερικές φορές και προσθέτετε στο τέλος τις γαρίδες. Σβήνετε με το ούζο.
4.Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό όπου έβρασαν το χταπόδι και τα καλαμάρια, το σκόρδο, τον ντοματοχυμό, τα υπόλοιπα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό του. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίχνετε και τις ελιές να πάρουν μια δυο βράσεις.

Πηγή: icookgreek.gr

Δημοσίευση σχολίου