0
"Η ισχύς εν τη ενώσει" ή "εχθρούς που δεν μπορείς να νικήσεις, πάρ' τους με το μέρος σου"; Ποιό προτιμάς;Σε όποιο από τα δύο κι αν καταλήξεις, θα επαληθευτείς στην περίπτωση της Disney και του YouTube που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μια σειρά βίντεο, τα οποία θα μεταδοθούν από καινούριο κανάλι που θα δημιουργήσουν στο YouTube.

Το κόστος παραγωγής θα κυμανθεί στα 10-15 εκατομμύρια δολάρια και το σίγουρο είναι ότι από αυτή την κίνηση θα ωφεληθούν κι οι δύο εταιρείες.

Από τη μία, η Disney λύνει το πρόβλημά της να προσελκύσει κοινό στην ιστοσελίδα της Disney.com, προβάλλοντας το περιεχόμενό της από το YouTube που είναι μία από τις πιο αγαπημένες ιστοσελίδες των νέων.

Από την άλλη, το YouTube προσπαθεί να "κερδίσει" και τους γονείς, καθώς επίσης, να προβάλλει περισσότερα επαγγελματικά βίντεο, ώστε να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα. Ήδη τον περασμένο Απρίλιο ξόδεψε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για αυτό το σκοπό, συνεπώς μια συμμαχία με τη Disney του λύνει το πρόβλημα.

Ο συμπρόεδρος της Disney Interactive, Τζέημς Α. Πιταρο, δήλωσε: Είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε όπου πάει το ακροατήριό μας. Θέλουμε να φέρουμε την κληρονομιά της αφήγησης της Disney σε μια νέα γενιά από οικογένειες και λάτρεις της Disney στις πλατφόρμες που αυτοί προτιμούν. "

Δημοσίευση σχολίου