0
Το Μιλανέζικο απολαυστικό γλυκό, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων στη γειτονική Ιταλία, αλλά έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Τα παιδιά το αγαπούν ιδιαίτερα άρα θα χαρούν πολύ αν το ετοιμάσετε για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

50γρ μαγιά
40γρ χλιαρό νερό
600 γρ σκληρό αλεύρι
150 γρ άχνη ζάχαρη
5 αυγά
200γρ βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα και 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
400γρ cranberries, ξανθές σταφίδες, ψιλοκομμένα ξερά φρούτα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 100γρ από το αλεύρι για να κάνουμε τo προζύμι. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στη ζύμη.

Ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο αρκετή ώρα ώσπου να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα νωπή και αφήνουμε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν τοποθετούμε τη ζύμη σε μια φόρμα κυλινδρική και την αφήνουμε για ακόμα δύο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ψήνουμε για μια ώρα περίπου και ξεφορμάρουμε αμέσως. Το κόβουμε αφού έχει κρυώσει εντελώς.


Δημοσίευση σχολίου