0

Σύσταση να μην καταναλώνονται οι παρατηγανισμένες πατάτες, έκανε πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), γιατί είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερα επίπεδα του επικίνδυνου χημικού συστατικού ακρυλαμιδίου, το οποίο μπορεί να συνδέεται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου.Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, σημειώνει ότι  θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο το ακρυλαμίδιο, τη χημική ουσία που αναπτύσσεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.Το ακρυλαμίδιο, το συναντάμε στα τηγανητά φαγητά, σαν τις τηγανητές πατάτες και παράγεται από μια χημική αντίδραση από τα σάκχαρα και ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη, το οποίο βρίσκεται σε πολλούς σπόρους και λαχανικά.Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα ακρυλαμιδίου, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, αν και μελέτες σε ανθρώπους δεν έχουν ακόμη γίνει.

onmed-gr

Δημοσίευση σχολίου