0
Μπορεί, όπως έχουμε παρατηρήσει χρόνια τώρα, το μακιγιάζ να μεταμορφώνει τη γυναικεία εμφάνιση, και να μετατρέπει μία απλή κοπέλα σε εντυπωσιακή καλλονή, αλλά είναι και κάποιες φορές που κυριολεκτικά μας καταδικάζει. Είναι εκείνες οι φορές λοιπόν, που από το ζήλο μας να βαφτούμε όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακά, καταλήγουμε να φαινόμαστε παραμορφωμένες και σίγουρα ούτε πιο όμορφες ούτε και πιο φρέσκιες! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποια πολύ βασικά λάθη που κάνουμε με το μακιγιάζ τα οποία μας προσθέτουν αρκετά χρόνια.

1. Το υπερβολικό make up: Μπορεί να το χρησιμοποιούμε για να καλύπτουμε σημάδια, ρυτίδες, γραμμές έκφρασης και να κάνουμε το δέρμα μας όσο το δυνατόν πιο λείο και λαμπερό, αλλά ακόμα και λίγη ποσότητα παραπάνω, μπορεί να φέρει την... καταστροφή. Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ να βάζετε με φειδώ και καλύτερα να χρειαστεί να προσθέσετε ποσότητα, παρά να αφαιρέσετε!

2. Η υπερβολικά ανοιχτόχρωμη βάση: Φροντίστε να επιλέγετε πάντα λίγο πιο σκούρο make up από την επιδερμίδα σας, γιατί διαφορετικά θα τονίζονται ακόμα περισσότερο οι γραμμές έκφρασης αντί να καλύπτονται! Θυμηθείτε πόσο άσχημα δείχνουν μερικές κυρίες που βάζουν πολύ ανοιχτόχρωμη βάση και μοιάζουν με φαντάσματα!

3. Μεγάλη ποσότητα κονσίλερ: Ακόμα κι αν έχετε έντονους μαύρους κύκλους, καλό θα ήταν να αποφύγετε το βαρύ κονσίλερ γιατί το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από αυτό που πιστεύετε. Στο κάτω κάτω, δε χάλασε και κόσμος αν έχει λίγους κύκλους παραπάνω.

4. Πούδρα πάνω από την μύτη: Είναι πολύ σωστό να φοράτε λίγη πούδρα στην μύτη ή το πηγούνι όταν γυαλίζουν, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε από την μύτη και πάνω γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος και αδικεί το πρόσωπό σας.

5. Ρουζ στα μάγουλα: Αν θέλετε να αποφύγετε ένα άσχημο και μη κολακευτικό αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να μη βάζετε ρουζ στα μάγουλα αλλά στο πάνω μέρος των μήλων, λίγο πιο κάτω από τα μάτια δηλαδή και προς τα έξω. Διαφορετικά να είστε σίγουρες ότι δεν πρόκειται να πετύχετε το μακιγιάζ των ονείρων σας.

6. Κραγιόν χωρίς περίγραμμα: Με τα χρόνια η γραμμή των χειλιών αρχίζει και γίνεται όλο και πιο θαμπή, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητο το μολύβι για να τονίσει το σχήμα όσο το δυνατόν περισσότερο!

7. Έντονα κραγιόν: Τα έντονα κραγιόν απαιτούν αψεγάδιαστη επιδερμίδα κάτι που φυσικά έχει να κάνει και με την ηλικία. Αν λοιπόν έχετε σημάδια αλλά και γενικά λεπτά χείλη, καλύτερα να προτιμήσετε πιο απαλά χρώματα.

8. Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες: Ό, τι θετικό δίνει η μάσκαρα στις πάνω, το αφαιρεί αν απλώσετε και στο κάτω μέρος. Δείχνει το μάτι μικρότερο, τονίζει το πόδι της χήνας αλλά και τους μαύρους κύκλους. Θέλετε κι άλλα;

9. Eye liner στο κάτω μέρος του ματιού: Ότι ακριβώς κάνει η μάσκαρα κάνει και το eye liner ή το μολύβι. Ειδικά όσο περνούν τα χρόνια, καλό θα ήταν να το αποφεύγετε.

10. Σκιές με glitter: Ε τώρα σοβαρά βρε κορίτσια; Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο κολακευτικό για το πρόσωπό σας. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε ελάχιστη στην εσωτερική γωνία του ματιού για να δείχνει μεγαλύτερο. Πουθενά αλλού όμως!


queen-gr

Δημοσίευση σχολίου