0
Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα η βιομηχανία θα κυκλοφορήσει φρέσκο γάλα Δέλτα μίας ημέρας, στην αγορά της Αττικής.
Μέχρι σήμερα το προϊόν αυτό το προσέφεραν...
μικρές γαλακτοβιομηχανίες και συνεταιρισμοί για να θωρακίσουν τα μερίδια αγοράς στα μέρη όπου δραστηριοποιούνται. Ζωτικός χώρος όμως για τη Δέλτα είναι η Αττική, αφού διαθέτει εργοστάσιο στον Ταύρο.

Αρχικά τουλάχιστον, το γάλα μιας ημέρας θα διανέμεται μόνο σε φούρνους και όχι στα supermarkets, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πότε η Δέλτα θα προσφέρει γάλα μιας ημέρας και στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Με τη διανομή στους φούρνους στόχος του ομίλου είναι ο περιορισμός ή ακόμη και ο μηδενισμός των επιστροφών.

Με τη σειρά τους, οι αρτοπώλες θα έχουν στα μαγαζιά τους ένα ανταγωνιστικό προϊόν αφού δεν θα διατίθεται στα supermarket και μαζί με το ψωμί θα παρέχουν ένα «πακέτο» απαραίτητων διατροφικών προϊόντων στον καταναλωτή. H τιμή του νέου προϊόντος δεν είναι ακόμη γνωστή αλλά η συσκευασία θα είναι χάρτινη, με όγκο 750 ml.

Το γάλα μίας ημέρας

Το γάλα μιας ημέρας είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, καθώς υπόκειται σε χαμηλή θερμική επεξεργασία, γι' αυτό και ο κύκλος ζωής του είναι περιορισμένος.

Το γάλα θα συλλέγεται για παράδειγμα τη Δευτέρα, θα παστεριώνεται το ίδιο βράδυ και το πρωί της Τρίτης θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης μέχρι την επόμενη ημέρα.

Ουσιαστικά η Δέλτα με το γάλα μιας ημέρας αναβιώνει τον γαλατά της γειτονιάς που άφηνε κάθε πρωί το γάλα έξω από την πόρτα των νοικοκυριών.

Δημοσίευση σχολίου