0
Το σχήμα των φρυδιών μπορεί να αναδείξει το βλέμμα σας σε χρόνο ρεκόρ! Αρκεί να γνωρίζετε τον τρόπο…και τα φρύδια σας θα αποκτήσουν τη μορφή που ταιριάζει στο πρόσωπό σας.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως τα φρύδια, εκτός από το γεγονός οτι τονίζουν την έκφρασή, μπορούν να «διορθώσουν» τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις σωστές αποφάσεις, μειώνοντας τις αμφιβολίες σας στο ελάχιστο…
Οι κανόνες για ένα σωστό σχήμα φρυδιών!
Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να τοποθετήσετε ένα χάρακα κάθετα στην εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι και τα φρύδια σας. Το ιδανικό είναι να δείτε οτι τα φρύδια σας ξεκινούν ακριβώς στο εξωτερικό σημείο του χάρακα. Με άλλα λόγια, ούτε προεξέχουν, ούτε βρίσκονται πιο μέσα. Η γωνία των φρυδιών σας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το μέσο της ίριδας των ματιών σας. Επόμενο βήμα είναι να δείτε που θα τελειώνει το φρύδι σας, τοποθετώντας το χάρακα από τη βάση της μύτης μέχρι την εξωτερική πλευρά του ματιού.
Για μεγαλύτερη διευκόλυνση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι ματιών για να ζωγραφίσετε το κατάλληλο σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το σχήμα των φρυδιών αλλάζει! Ειδικότερα, αν τα φρύδια σας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, πρέπει να μειώνετε την εσωτερική τους πλευρά, ενώ αν είναι σε μακρινή απόσταση, καλό είναι με ένα μολύβι να γεμίσετε το κενό. Παράλληλα, αν βρίσκονται πολύ κοντά στα μάτια, αφαιρέστε μερικές τρίχες από το κάτω μέρος του φρυδιού, ενώ αν είναι μακριά από τα μάτια, χρησιμοποιήστε σκούρα σκιά για να καλύψετε την απόσταση…
Φρύδια ανάλογα με το σχήμα του προσώπου!
Πώς να δώσετε όμορφο σχήμα στα φρύδια σας!
Τελευταία τάση στη μόδα για το 2012-2013… είναι τα χοντρά και παχιά φρύδια! Όμως, είναι ιδανικά για όλες τις γυναίκες και για κάθε σχήμα προσώπου; Η απάντηση είναι «όχι»! Κάθε σχήμα προσώπου προβλέπεται για ένα ιδανικό σχήμα φρυδιών, όπως ακριβώς ισχύει και στο μακιγιάζ. Μπορεί οι “in” προτάσεις τελικά να μην ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά σας. Πριν πιάσετε το τσιμπιδάκι, λοιπόν, εντοπίστε το στυλ που θα σας κολακεύει πλήρως…
Οβάλ πρόσωπα
Πρόκειται για το πιο συνηθισμένο τύπο προσώπου, που ταιριάζει απόλυτα με ένα συμμετρικό φρύδι. Κατάλληλα θεωρούνται και τα έντονα φρύδια, τα οποία θα χαρίσουν στυλ στην εικόνα σας και θα συνδυαστούν απόλυτα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας.
Τετράγωνα πρόσωπα
Αν υπάρχουν έντονες γωνίες στο πρόσωπό σας, καλό είναι να αποφύγετε τα έντονα φρύδια, καθώς θα αγριέψουν τα χαρακτηριστικά σας. Το ιδανικό σχήμα φρυδιών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα μαλακό τόξο, το οποίο θα αρχίζει από το κέντρο προς την εξωτερική γωνία του φρυδιού…
Στρογγυλά πρόσωπα
Το κατάλληλο σχήμα για τα στρογγυλά πρόσωπα είναι τα πυκνά και έντονα φρύδια με καμπύλη και έντονο τόξο προς την εξωτερική γωνία του ματιού! Μια τέτοια κίνηση μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φανεί πιο μακρύ και να αναδείξει το βλέμμα σας. Προσοχή! Ένα λεπτό σχήμα φρυδιών δεν μετατρέπει σε πιο αδύνατη την εικόνα του προσώπου σας.
Μακρόστενα πρόσωπα ή σχήμα καρδιάς
Και στις δυο περιπτώσεις, η ιδανική επιλογή παραπέμπει σε ένα φρύδι που βρίσκεται σε απόλυτη ευθεία. Κάτι τέτοιο θα συνδυαστεί ιδανικά με τις γραμμές του προσώπου σας, είτε πρόκειται για ένα μακρόστενο πρόσωπο, είτε για ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.
Tips για να βγάλετε εύκολα τα φρύδια σας…
  • Πώς να δώσετε όμορφο σχήμα στα φρύδια σας!Πρέπει να αγοράσετε το κατάλληλο τσιμπιδάκι φρυδιών. Προτιμότερο είναι να το προμηθευτείτε από ένα κατάστημα καλλυντικών και όχι από ένα super market.
  • Προτιμήστε ένα τσιμπιδάκι, το οποίο δεν θα είναι ιδιαίτερα σκληρό στις άκρες, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του δέρματός σας. Παράλληλα, πρέπει να προσέξετε τις άκρες του: πρέπει να ενώνονται πλήρως όταν το κλείνετε και να έχουν μια μικρή κλίση προς τα κάτω.
  • Βγάλτε τα φρύδια σας ακριβώς μετά το μπάνιο. Το νερό μαλακώνει την τρίχα και μειώνει την πιθανή ενόχληση.
  • Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τοποθετήσετε λίγη ενυδατική κρέμα στην περιοχή μετά το τέλος της διαδικασίας.
  • Αποφύγετε να βγάλετε τα φρύδια σας μπροστά σε ένα μεγεθυντικό καθρέπτη, αφού οι πολύ μικρές τριχούλες θα φαίνονται μεγάλες, με αποτέλεσμα να νομίζετε λανθασμένα οτι πρέπει να τις βγάλετε.

Δημοσίευση σχολίου